Terug

Week 2 (9/9/19)

Vorige week bracht Lily een nestje mee met eitjes in van een roodborstje. We bekeken aansluitend een filmpje van een roodborstje die een nestje aan het maken was en luisterden ook naar hun gefluit. Rune bracht al eerder een nest van een duif mee. We hebben dan ook de verschillen besproken. In het nestje lagen 5 eitjes. We maakten een torentje van 5 blokjes. Tijdens het hoekenwerk bouwden we allemaal torentjes dat even groot waren.

Anna bracht een heleboel appeltjes mee uit haar tuin. Grote en kleine appeltjes. We sorteerden de appels. De grote appels in de ene bak, de kleintjes in een andere. Een ideaal momentje voor het levend rekenen. In welke bak liggen er meer/minder........ De kleine appeltjes brachten we naar het dierenpark, waar we eens goedendag brachten aan de schaapjes, kippen, konijntjes en varkentjes.

Op maandag was het Lily Govaere haar verjaardag. We zongen wat liedjes voor haar en Lily mocht ook een kaarsje uitblazen. Deze week zal iedereen een verjaardagskroon maken die we daarna zullen uithangen in de klas.

We luisterden ook naar de cd van Kapitein Winokio danst. Hij moet een dansschool houden maar hij kan niet goed dansen. Iedereen leert hem een pasje en zo heeft hij uiteindelijk een dansshow. Wij deden natuurlijk ook mee met de dansshow.

De vorige week waren we ook bezig geweest over kippen en vogels en wat die allemaal eten. Veel konden er vertellen dat kippen graantjes en mais eten. We vroegen ons af wat je allemaal met mais kon maken..... pannenkoeken, broodjes,...... en popcorn. Dat vonden ze een beetje raar. Dus hebben we dinsdag popcorn gemaakt, zodat ze het in de levende lijve konden zien en horen. Het was in ieder geval spannend!

Verder oefenden we onze fijne motoriek door hamertje tik, door te knippen  ( de snippers/stukjes werden op een groot ei geplakt) en te tekenen. Op het blokkentapijt werden er constructies gebouwd met knex en clicx. Maar ook met de hexie snaps. Aan de spelletjes tafel werd een atelier topologie aangeboden (plaatsbepaling). Er werd ook voor het eerst met een halve groep geschrijfdanst. De andere helft van de groep bleef in de klas om te puzzelen.

We hebben ook het geluk gehad om een aantal namiddagen in onze binnentuin te kunnen spelen. En zo was het weer een gevulde week!

Fotogalerij: Download foto's