Terug

Week 4

In deze week werd er vooral rond kriebeldiertjes en insecten gewerkt en natuurlijk gespeeld. Tijdens de praatronde hadden we het nog steeds over de bij. Ze waren nog steeds gefascineerd door haar angel. We dachten na over welke beestjes er nog prikten en kwamen bij de mug terecht. Die prikt niet met een angel maar met haar “snuit”. De mug prikt ook om een andere reden dan bij. De mug prikt om een druppeltje bloed te drinken en de bij omdat hij denkt in gevaar te zijn.  De bij gaat ook dood na het prikken en de mug net niet. Maar vertelde Rune, dat hij een productje thuis in zijn kamer heeft zodat de muggen niet zouden prikken.....

Aan de knutseltafel stempelden we kriebelbeestjes met sponzen, op een papieren zak. Deze zak zal steeds voor een vakantie mee gaan naar huis, met daarin hun creaties dat ze in de klas hebben gemaakt. Het is de bedoeling dat deze na de vakantie leeg terug mee naar klas komt. 

Aan de spelletjestafel speelden we het spel van rupsje smulgraag. Hier moeten we kleuren herkennen, maar ook de stukken van de rups steeds van voor naar achter leggen. Klinkt simpel, maar best nog moeilijk. Er moest toch goed nagedacht worden...

Aan de kleine tafel werd er terug met het spelletje gespeeld met de boom. Hier moeten ze de vlinders, bloemen en vogeltjes op de juiste plaats hangen. Hier worden vooral de woordjes naast, boven, onder, tussen, op ... actief gebruikt. Er werd ook met de regenboog stenen gespeeld. Met deze stenen konden ze ook diertjes en insectjes naleggen.

De fijne motoriek werd geoefend door met de plasticine slangetjes te rollen, maar ook bolletjes. Deze werden aan elkaar gehangen en zo maakten ze rupsjes. Met de kleine schijfjes werden bloemetjes gemaakt.

Op het blokkentapijt werd er met de knex junior leuke beestjes gemaakt. Dit gebeurde aan de hand van voorbeeldkaartjes die op ware grote zijn gemaakt. Samen leerden we hoe we stap voor stap zo een plannetje moesten volgen om het te maken. Ze konden er maar geen genoeg van krijgen. Spontaan maakten ze ook bloemetjes met de knex die ze, in ruil voor een knuffel, wat verlegen aan mij kwamen geven. Met de magnetics werd er een mooi bloementapijt gemaakt op de verwarming. Wat mooi en origineel! En ze vonden het super om deze in één vloeiende beweging er van te doen.

Deze verhaaltjes kwamen deze week aan bod: rupsje nooit genoeg, het lelijke kevertje en vliegensvlugge vlieg.

We zongen deze liedjes deze week: Door de kamer vloog een vlieg, de wielen van de bus (cd kapitein Winokio speelt), Olifantje in het bos.

Fotogalerij: Download foto's