Terug

Week van 6/1/20

Deze week verwelkomden we 5 nieuwe sloebers in de klasgroep. Welkom Bauwe, Kervens, Mauro, Odéon en Odin! Het is nog wat wennen, voor iedereen, aan de nieuwe grote klasgroep. Ik merk dat het volume en de drukte in de klas wat hoger wordt. Dit kan ook wel wat meer wegen op de vermoeidheid van jullie kleuter.

In de schrijfdans maandag “roerden” de kleuters  (op papier) in de soep. In de klas scheurden we stukjes papier om daarna er bolletjes van te maken en die vervolgens in onze soep te plakken. We maakten groene bolletjes (zijn de spruitjes) en bruine bolletjes (zijn de vleesballetjes). Een goede techniek om de fijne motoriek te oefenen. We leerden er ook een versje bij: 

Warme soep, warme soep,

warme spruitensoep

de rook komt uit de soep 

en de lucht komt uit mijn poep

 

We konden dan ook niets anders dan zelf soep te maken in de klas. Samen besloten we om geen spruitjessoep te maken, want anders zouden we allemaal heel veel scheetjes laten en dan zou het toch wel wat te veel ruiken in de klas. We besloten om groentensoep te maken, ...... met lettertjes.

Sommigen kleurden ook een kaars volgens een bepaald patroon. Iedereen mocht 2 kleurtjes kiezen naar eigen keuze. Deze moesten ze steeds afwisselen ( bv groen geel groen geel....). 

We leerden een nieuw spelletje (ivm logisch denken) aan: articolor. Het is de bedoeling dat ze er de volgende week er zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

De kleuters sloten de week af met Marie. Er was ook nog muzisch atelier.

Fotogalerij: Download foto's