Terug

Week van 13 januarie

Deze week zijn we gestart met het aanleren van verschillend speelleermaterialen. We zijn begonnen met acticolor (zie foto). Om te beginnen moesten ze dezelfde dieren in het zelfde kleur kadertje stoppen. Het is een spelletje waar logisch denken centraal staat. Nadien kunnen ze zelf controleren of alles correct is. 

We kleurden een kaars. Niet zomaar, maar volgens een eigen gekozen patroon. Iedereen mocht 2 kleuren kiezen en wisselden dan af met de kleuren om de strepen mooi in te kleuren (oefenen fijne motoriek en tegelijk wisk. Initiatie.

Aan de lichtbak kregen de sloebers de opdracht om huisjes te bouwen. Zelf moesten ze uitzoeken hoe ze dat konden doen. Sommigen maakten huisjes in 3D met de blokjes en anderen maakten platte huisjes met de platte schijfjes.

ik vertelde het verhaal van kikker is verliefd. Hij was verliefd op eend. Maar varkentje zei dat dat niet kon want kikker is groen en eend is wit.... Na het verhaaltje werd er openlijk gepraat over graag zien en verliefd zijn. Ook over dat het er niet toe doet als je nu anders van kleur bent. Ook dat het niet altijd traditioneel hoefd te zijn en dat 2 meisjes of 2 jongens ook verliefd kunnen zijn.... Daarna lieten ze maar al te graag horen op wie zij nu zelf verliefd zijn..... Dit was een zeer leuk gesprekje.

Verder werd er met de autobaan, steekparels, klikparels en de brick

Fotogalerij: Download foto's