Terug

Week van 27/01/2020

Wat kwam er deze week allemaal aan bod. Aan de knutseltafel maakten we soort van afdrukken. We vouwden een A3 blad in twee, en moesten hard wrijven. Als we het blad openvouwden zagen we een streep in het midden. Met lepels schepten we verf en “kletsten” deze aan de ene kant van onze streep. Allemaal door elkaar. Daarna vouwden we het blad terug dicht. We voelden de klodders verf en smeerden deze open door hard te wrijven. Toen we ons blad opnieuw openvouwden zagen we een mooi kunstwerk.

Naar aanleiding van het verhaal van Karel kater en visje, tekenden we mooie visjes op blauw papier. Het blauw is het water en de visjes kregen mooie kleuren zoals het visje in het boek.

Verder speelden we met de kleine schijfjes om de fijne motoriek wat verder te oefenen. Deze keer kregen ze er ook een opdrachten bij...... maak een bloem. Samen gingen ze aan de slag, er kwamen heel veel verschillende bloemen uit. Ook op het blokkentapijt voerden ze een opdracht uit met de hexablokken. Hier moesten ze een regenboog maken. (Want visje had ook alle kleuren van de regenboog)

Deze week leerden we het spel met dubbele ingang. Dit is een van de spelletjes om het logisch denken te bevorderen.

we luisterden deze week naar de cd van Jan Desmet. Een cd terug vol bewegingsliedjes. We haalden onze favoriet uit om aan iedereen te tonen op het forum.

Fotogalerij: Download foto's