weeknieuws 26 februari

Di 1-3

• MGW
  • Muzische ronde door Norea
  • (Rekenboekhuiswerk en studieplanner mee naar huis)

Wo 2-3

• Leesclub

Do 3-3

• Aarderonde door Jaydan
  • MWG
  • Ankers
  • Boekenronde door Thor

Vr 4-3

• Vrije dag

2. Varia

Jaarlijks nemen we deel aan kangoeroerekenen met het 4de en het 6de leerjaar. Om het 4de wat voor te bereiden hebben we dinsdag klassikaal wat rekenproblemen aangepakt. Vanaf volgende week zullen ze per 2 aan de computer oefenen terwijl de anderen taalopdrachten krijgen. Wie interesse heeft in de oefeningen kan de vorige edities raadplegen op de site: www.kangoeroe.org klik dan door naar spitsmuis (want dat is het niveau van het 4de).

Tijdens de meet-, weeg- en gietweek oefenen de kinderen de inhouds-, lengte- en gewichtsmaten. Deze tweede beurt komen de denkopdrachten meer aan bod, maar we laten de leerlingen ook proefjes doen om het inzicht te versterken.

Volgende week woensdag ontvangen Martine en ik tijdens onze sportmomenten een internationale groep leerkrachten die we inwijden in onze freinetschool door een Engelstalige in- en rondleiding, spannend!

Dinsdag komt een nieuwe studieplanner mee naar huis zodat de leerlingen zich optimaal kunnen voorbereiden op de paasKIHNjes. Deze studeerperiode hebben we bewust kort gehouden. We duimen mee voor een korte maar krachtige oefenperiode!

De mama van Eli kwam dinsdag uitleg geven over hoe onze klas moet opdienen tijdens het grootouderontbijt. Leg maar alvast het oberkostuumpje klaar!

Binnenkort komt er een nieuwe ‘wie doet wat wanneer lijst’ in de heen- en weermap. Staf mag zich reeds voorbereiden om als eerste de boekenronde te leiden.