Weeknieuws 11 maart

• VWT

Di 15-3

• Taal 3/4: werkwoordspelling-kihnje
  • Dictee van de woordpakketten (10 tot en met 14)
  • Muzische ronde door Tristan

Wo 16-3

• Leesclub
  • Hoofdreken- en getallenkennis-kihnje
  • (Extra drankje mee voor de sportnamiddag)

Do 17-3

• Aarderonde door Milan voor het 3de, Kangoeroerekenen voor het 4de
  • Metend reken-kihnje
  • Sport in de Koude Keuken

Vr 18-3

• Leesclub
  • Tafelproef
  • Cijfer- en toepassingen-kihnje
  • Crea voor het lagere

Za 19-3

• Lentewerkdag op school

2.Weetjes

Ik heb deze week gemotiveerd, gepreekt, geëist en overtuigd om de lat hoger te leggen. Elke reden om harder te werken en die ik maar kon verzinnen heb ik in mijn speeches gebruikt. Ik merkte wel dat het toekwam en dat veel kinderen een extra inspanning leverden om het moeilijker rekenwerk bewuster te oefenen. Ze zijn klaar voor de volgende stap.

De inspanningen konden afgewisseld worden met heel wat leuke momenten deze week. Tijdens het grootouderontbijt mocht de klas helpen opdienen en dit vonden ze super! Ze deden het ook super en werden beloond met heeeeeel wat boterkoeken. Er waren deze week ook 4 ipadsessies. Die werden geleid door Wouter en we zagen nog eens dat ipadapps zowel leuk en leerzaam tegelijk kunnen zijn. Ik geef later nog de lijst met goede apps mee.

Bij Martine oefende iedereen van het 4de kangoeroerekenen. Thuis kan dit verder gezet worden via www.kangoeroe.org . Klik door naar springmuis en naar oefenen. De antwoorden worden opgeslagen en kunnen gecontroleerd worden (ze krijgen de juiste oplossingsmanier). Zo kan er heel gericht geoefend worden. Het is vooral belangrijk dat ze begrijpen waarom ze fout waren en hoe ze aan een juiste oplossing kunnen komen. De oefeningen die ze volgende donderdag krijgen zijn analoog aan de oefeningen op de site.

Zaterdag slaan we de handen in elkaar om ons prachtig domein lenteklaar te maken voor het buiten spelen, onderhoud op lange termijn,... Iedereen meer dan welkom om een handje toe te steken, je kiest zelf hoe lang!

Nog een duwtje, ontspanning verdienen na inspanning kan veel voldoening geven! De laatste week voor de vakantie doen we alvast heel veel leuke dingen!

Succes, Stijn