weeknieuws 24 maart 2016

• Toenronde door Billie
  • Werkstukonderwerpen
  • VWT
  • (picknickzakje met drankje)

Di 12-4

• Uitstap naar Pairi Daiza (als het nog kan met terreurniveau 4…)
  • We gaan wat later terug op school zijn.
  • (rekenboekhuiswerk)

Wo 13-4

• Leesclub
  • Muzische ronde door Eline
  • (Oefenen wp 15)
  • (zwemzak mee)

Do 14-4

• Aarderonde door Julian
  • Ankers
  • Zwemmen

Vr 15-4

• Leesclub
  • Dictee wp 15 en nieuw WP 16
  • Boekenronde door Staf
  • Zangforum

2.Weetjes

Hebben jullie onze documentaire over de jungle al gezien op de klasblog? We zijn er heel tevreden over. De kinderen hebben er hard aan gewerkt en ze probeerden creatief aan de slag te gaan. Er komt toch snel heel wat bij kijken tot het van alle 24 kinderen in orde kwam… Vrijdag komen 6 klassen bij ons op bezoek om de documentaire te bekijken. Daarnaast waren we ook bezig met het projectboekje. We voelden ons ware kunstenaars en probeerden alles te illustreren met houtskool. Het resultaat kan je vrijdag ontdekken in de boekentas. Neem aub even de tijd om het samen met zoon of dochter door te nemen. Normaal gaat de uitstap van dinsdag 12 april gewoon door. Dank aan Anke, Doortje, Steven, Eddy en Veerle om ons te rijden. Het wordt vast heel leuk en boeiend. We vertrekken om 8u40 en zijn vermoedelijk wat later terug op school. Picknickzakje niet vergeten!

Dankuwel Inaya om komende vakantie voor de guppies te zorgen!

Nemen jullie komende vakantie even de tijd om het ik-ben-ik boekje samen door te nemen? Geef maar pluimen bij wat goed loopt en geef een duwtje bij de werkpunten. Graag de sportzak, Ros en Tos, tafelblok, ik-ben-ik-boekje en kihnjes-map meegeven naar de klas na de vakantie.

In klas hadden we het woensdag over de terreuraanslagen in Brussel. We hadden vooral een gesprek over feiten, wat, waar en wanneer. Het leek niet zoveel emoties bij de kinderen los te brengen behalve bij de kinderen waarvan ouders in Brussel werken of die er familie – vrienden hebben.

Donderdag wordt de sportdag uitgesteld. In de plaats houden we records voor het Boomhutrecordboek, een voorstel uit de kinderraad. De resultaten komen vast op de klasblog.

Tenslotte wens ik iedereen en mezelf een fantastische vakantie toe, dubbel en dik verdiend!