Terug

RKG’tjes maken STRIPVERHAAL ...

Naar aanleiding van de lessen rond Franciscus van Assisi (4okt.) maakten we met de tweede en derde graad een strip rond het verhaal van 'Franciscus en de wolf van Gubbio'.

Het verhaal gaat zo ...

De mensen van het stadje Gubbio leven in grote angst vanwege een woeste wolf die niet alleen dieren maar ook mensen aanviel.
Franciscus, de grote dierenvriend is in de stad en gaat opzoek naar de wolf. 
Hij komt hem tegen in het bos. Met opengesperde muil komt de wolf op Franciscus af. Deze loopt naar hem toe, maakt een kruis over hem en roept: 'Kom eens hier, broeder Wolf', 'Je hebt nogal wat schade aangericht in de buurt.
Iedereen is als de dood voor jou. Ik wil dat het vrede wordt tussen jou en de mensen. 
Je mag ze niet langer kwaad doen. En zij zullen jou niet langer nazitten met hun honden'. De wolf loopt op Franciscus af, buigt zijn kop en is zo mak als een lammetje. 
Dan gaat hij mooi zitten en geeft hem een poot, alsof hij wil zeggen: 'Ik beloof dat ik van nu af aan niemand meer kwaad doe.'  

Franciscus neemt de wolf mee naar de stad. Nu durft iedereen, ook de kinderen, het plein op te gaan, waar Franciscus met de wolf naast hem, op hen wacht. 'Luister', zegt hij. 'Broeder Wolf hier heeft beloofd vrede te sluiten met jullie.
Maar dan moeten jullie beloven dat jullie hem elke dag zoveel voedsel geven als hij nodig heeft.' Dat beloven de mensen. En weer geeft de wolf Franciscus een poot. Het is vrede! Iedereen staat verwonderd over de kracht van de liefde die Franciscus verbindt met alle schepselen.

strips klas Stijn strips klas Martine strips klas Rogier strips klas Evy