Fairtrade - week

In kader van de Fairtrade-week gingen wij tijdens de lessen levensbeschouwing met de leerlingen van de klassen van Stijn-Lieselot - Evy en Martine een kijkje nemen in de Oxfamwereldwinkel te St-Andries.

Dit jaar stond de Fairtrade - week in het teken van de arme chocoladeboeren uit het Zuiden. Met deze actie wil men de leiders van ons land vragen om eindelijk tot actie over te gaan zodat de arme boeren een groter stuk van de taart mogen krijgen.

De tattoos met de tekst " Draai niet langer rond de pot " wil dit nog eens extra in de verf zetten en de volwassenen aanzetten tot het kopen van " eerlijke produkten".

In de wereldwinkel werden we vriendelijk onthaald door Marianne en Mariette die er als vrijwilligers werken.

We keken eerst naar een aflevering van Karrewiet waar Pieter Emmerechts ons mee nam naar Ghana en de chocoladeboeren die dankzij de hulp van Oxfam

voortaan een eerlijke prijs kregen voor hun oogst.

We verkenden de wereldwinkel en leerden de produkten kennen door het leuke "Wat ben ik?" spel te spelen. We namen deel aan de " Chocoladekwis ".

Als afsluiter kregen we nog (h)eerlijke fairtrade - proevertjes!

Het was een leerrijke uitstap met een lekker toetje!