Terug

muziek/spinnetjes

Muziek  / spinnetjes

We hebben de voorbije tijd heel wat gezongen, gedanst en muziek gemaakt. Doordat een peuter aandacht had voor een trommeltje dat boven staat haalde ik de muziekmand boven. Elke peuter mocht een eigen instrumentje kiezen. We hebben trommeltjes, belletjes, tamboerijnen, stokjes, maracas, kokosnoten. We maakten samen een groot orkest . Ik was de dirigent en gaf aan wanneer we zouden starten en toppen. We zongen heel ons liedjesrepertorium en begeleidden onszelf met de gekozen instrumenten. Af en toe hebben we ook eens omgewisseld. Een ware kakofonie maar plezier alom.

Aan de knutseltafel tekenden we met vetkrijtjes op de tonen en deuntjes van een stukje muziek. Eens ons werk af was hebben we het overschilderd met ecoline.

Odéon was jarig en dat vierden wij. Hoera met jouw 3 jaar Odéon. We dansten en zongen, maakten zoals altijd een groot en klein vuurwerk. Odéon trakteerde de klas op piratenmandarijntjes. Super dankjewel. We kregen er nog twee leuke boekjes bovenop. “ Anna in de herfst” en “Anna in de winter”. In het verhaaltje kropen veel spinnetjes in de tuin rond. Iemand lede de link met een grote pluchen spin die in de klas hangt. Zo zijn we spinnetjes gaan maken op een groot blad. Met ronde sponsjes en zwarte verf stempelden we het lijfje. De peuters tekenden er met stift de pootjes bij. We leerden dat een spin 8 kriebelpootjes heeft. We gingen ook eens op het net kijken hoe de spinnen een web maken en hoe ze eten zoeken, vangen en opeten. Aansluitend leerden we al spelend een versje van het spinnetje dat een vriendinnetjezoekt.

Bauwe werd ook drie jaar. Hoera voor Bauwe!! Ook voor hem werd er gefeest. Bauwe stond de hele dag in de kijker en kreeg ook een kleurrijke kroon waarvoor hij alles zelf gekozen heeft. Hij trakteerde ons op heerlijke wafeltjes die moeke had gebakken voor ons.

Tijdens de turnles werd vooral met ballen en hoepels gewerkt.

Fotogalerij: Download foto's