Terug

Feest / water /  experimenteren

Er was er eentje jarig. Hiep hoera voor Leander die drie geworden is. Hij mocht de kleuren en stickers kiezen voor op zijn kroon. Leander mocht de hele dag op de troon zitten wanneer we aan de tafel iets deden. We hebben voor hem gezongen, samen gedanst en kaarsjes geblazen. Bedankt voor de heerlijke cakejes.
In de turnzaal konden  we deze week experimenteren met zachte ballen , er waren ook rolspelletjes met de bal.

Het was weer even super warm weer. Dit nodigt meteen uit om met water te spelen buiten. De watertafel en de schelp werden gevuld. De kleuters konden eendjes vissen met een hengel alsook vrij in het water spelen met trechters, flesjes, potjes. Er waren ook kleine bootjes voor het fantasiespel. Met doktersspuitjes werd duchtig naar de juf en de andere kindjes gespoten. Iedereen was wel nog wat nat bij het naar huis gaan maar we hebben ons super geamuseerd. Daarnaast had de zandbak deze week ook nog veel aantrek.

Aan de creatafel konden ze vrij experimenteren met stempels en verf.Niet evident voor iedereen om een stempel te drukken en meteen weer op te heffen. Peuters wrijven super graag alles dooreen. Op het einde maakte elk nog een blad stempels om mee te nemen naar huis.

In de kring hebben we deze week al een vertelronde ingeschakeld. Nu kreeg iedereen elke dag de kans om eens aan het woord te komen. Er werd verteld over thuis, welk huisdier ze hebben, waar ze naartoe geweest zijn ...het bos, de zee, naar oma,,...over hoe ze naar school komen, ...met fiets of auto of te voet.

In de verhalentijd  hadden we " Anna is jarig"," Kikker en een heel bijzondere dag ", Er was ook al even ruzie geweest in de klas, vandaar het boekje " Anna maakt ruzie" Zo konden de kleuters zien hoe we dit oplossen. Doordat er enkelen nu volop in de zindelijkheidstraining zitten en deze week met slipjes proberen vertelde ik er ook wat verhaaltjes bij. " Rosalie krijgt een nieuw broekje"  en "het grote billenboek "Dit laatste vonden ze heel grappig, het werd dan ook meerdere keren verteld deze week. Het gaat over de billen van de dieren , zoals streepjesbillen , grote zachte billen, roze billen hele dunne billen van de giraf.....en de billen van Jos die op zijn potje gaat.

In de huishoek ontdekte Laura de bak met handtassen, schoenen en hoeden. Het fantasiespel kreeg weer een andere wending en er ontstond al echt mooi samenspel tussen enkele kleuters. Heel fijn om zien. De rolletjes werden al verdeeld, jij bent mama en ik kindje, of jij bent de papa...Elke dag was deze hoek druk bezet. Er zitten er ook enkelen tussen die super graag koken met hun schortje aan. Ik heb al heel wat moeten proeven deze week.

We speelden verder met plasticine, blokken, parels, puzzels, rijgparels, steekparels, Kapla.....

Fotogalerij: Download foto's