Terug

Afgelopen 2 weken

2weken geleden zijn we dus van start gegaan met het project 'robots'!

Bijna iedereen kon wel een bekende robot zoals wall-e, transformers, rescue-bots, R2D2..... Er was direct interesse naar. We zijn dan ook van start gegaan met het tekenen van een robot. Dit met zilver en goud stiften. Wie wou kon ook verder aan de slag met plakband en stickers.

We keken ook al eens naar een filmpje van Flip de beer dat op bezoek ging naar een robot-dieren museum. Daarna werden er met de gekleurde schijven robotspinnen en dergelijke gemaakt.

iedereen bracht ook een doos mee. Sommigen een grote doos voor de buik van de robot. Anderen een kleinere doos om over ons eigen hoofd te zetten. Deze zijn nu allemaal in het grijs geschilderd. Deze week zullen we ze met allerhande materialen versieren.

In de laatste 2 weken werkten we dus ook veel rond techniek. Met stokken en ballen bouwden we constructies. Er werd gespeeld met de draai-radars. Als je aan de ene draaide, draaiden de anderen ook mee.... In de kring zochten we de gepaste bout, bij de gepaste schroef. De knex junior had enorm veel succes. Er werd heel wat gericht gebouwd. Dit door de leuke plannetjes die ze konden nabouwen. (Plannetjes zijn real site) Op het einde van de dag kon iedereen, die dat wou, zijn eigen creatie tonen aan de anderen.

we luisterden naar robot muziek. Stapten als robots rond en we, zoals bij de robot van Alfie, moesten we elkaar opwinden om verder te gaan. We zongen ons ochtend lied ook als een robot.

Op vrijdag kregen we ook bezoek van een aantal kinderen van de derde graad. Zij stelden hun kleine B bots voor. Deze kleine robotjes volgen steeds een voorgesteld parcours. Onze kleuters mochten zelf ook eens een parcourtje tekenen. Op het einde was er een echte race!

Er is ook een robotbak aanwezig. Alle robots zijn welkom!

Fotogalerij: Download foto's