Mee naar school?

Peuters en kleuters:
Een handig rugzakje of boekentasje is de eerste stap voor de jongsten. Hier komt nog niet veel in te zitten. Het heen- en weerschriftje is de enige constante. 
De begeleiders hebben een uitgebreide kleerkast vol reservekledij verzameld. Je hoeft dus geen extra kleren mee te geven. Na een ‘ongelukje’ breng je de gebruikte spulletjes netjes terug naar school. Zo liggen ze klaar om opnieuw iemand te kunnen dienen.
Alle kinderen dragen pantoffels in klas. Het is handig die de eerste dag ineens mee te brengen om de goede gewoonte aan te leren. 


Het lager:
De boekentas groeit vanaf het eerste leerjaar met je kind mee...  Het is handig als je die ineens voorziet van de naam van je kind. 
Hierin moet minstens een A4-ringmap passen.  
Ook de kinderen van het lager dragen pantoffels in de klas. 

Per klas krijg je in het begin van het schooljaar een klein lijstje mee van zaken die in klas/op school noodzakelijk zijn. Ben je nieuwe instapper op school, aarzel niet om die vraag op voorhand aan de leerkracht te stellen. 

Sporttas: een tas met genaamtekende sportbroek, T-shirt, handdoekje en eventueel sportschoenen. Dit sportkostuum kan op school blijven, maar vergeet ze niet af en toe in de wasmachine te gooien... frisse sporters ruiken lekkerder.

Naamteken ook ander persoonlijk gerief zoals brooddozen, mutsen, handschoenen, laarzen, ...  Een gevonden voorwerp is dan snel terecht. 
 

Koek en drank/sap

In alle klassen worden er voor de kinderen gezonde koeken en vers fruit gekocht. Zie 'Njam Njam'. 
WIl je inschrijven voor de gezonde sapjes? Zie 'Njam Njam'.

Je kan uiteraard steeds een (herbruikbaar) flesje met water (of suikervrije drank) mee geven in de boekentas.