Veilig verkeer

’s Morgens en ’s avonds is het langs de Koning Leopold-III laan erg druk. Met het wat latere startuur van de school trachten we te zorgen voor een spreiding van het verkeer, ook op het drukke tweerichtingsfietspad.
Een gemachtigd opzichter (leerkracht) zorgt voor een veilige oversteek van fietsers en voetgangers aan de schoolpoort tussen 8u15 en 8u30 en na school tot 16u15 (op vrijdag tot 15u15). 

Voor meer veiligheid hebben we als school toch een paar aanbevelingen: 

  • Ga nooit met de auto op het zebrapad staan, ook niet voor even.
  • Parkeer op de 2 lange stroken aan de school.
  • Draai je auto niet op het kleine ‘plaatsje’ aan de overkant van de schoolpoort. Parkeer of stationeer daar ook niet, het is een privé terrein. 
  • De bushalte is geen parkeerplaats: je kan de bushalte eventueel wel gebruiken als Kiss & Ride zone. Maar dat betekent: "zoentje, kindjes uitstappen en wegrijden". Zeker niet parkeren, want de stadsbus rijdt anders gewoon door en dat is sneu voor de wachtende busreizigers.
  • Laat het ook geen uitdaging worden om - ook maar even - je auto op het plaatsje vóór de groene poort te parkeren.
  • Hou bij het brengen en afhalen je kleine kinderen aan de hand. Wees voorzichtig!
  • Doe de groene schoolpoort aan de speelplaats altijd dicht! 

Laden en lossen

Veel auto’s op het domein is gevaarlijk, ook al staan ze stil. Wil je laden of lossen, dan rij je binnen en doe je onmiddellijk de groene poort dicht. Doe dit ook in het weekend. Parkeer even op de weg nabij de ingang of voor de zaal en draag van daar af je spullen naar binnen. Parkeer nooit op het gras. Het wordt er immers niet mooier op.
Zijn er meerdere auto’s op het domein of wil je de auto wat langer laten staan, tracht dan te parkeren op het kleine parkeerpleintje links bij de houten fietsenstalling. Zo kan het wegrijden ook op een veilige manier gebeuren. Liefst staan alle auto’s buiten op straat.