Team

In 'De Boomhut' hebben we zowel jaarklassen als graadsklassen. De kleuters, het eerste en het tweede leerjaar zitten in jaarklassen. Vanaf de tweede graad kiezen we bewust voor graadsklassen.
Op die manier kan oud jong helpen en de rollen worden elk jaar omgewisseld zodat de kinderen beide rollen ervaren. In een graadsklas wordt er ook al verwacht van de kinderen dat ze een tijdje rustig en zelfstandig kunnen werken, terwijl de anderen instructie krijgen.
Per klas hebben we uiteraard een leerkracht. Daarnaast hebben we een sportleerkracht voor het kleuter en het lager en leerkrachten voor de levensbeschouwelijke vakken.
Samen met de collega’s van het secretariaat, de opvang en het poetsen, onze kinderverzorgster én onze manusjes van alles is het Boomhutteam bijna gevormd.

De Boomhut heeft daarnaast ook een uitgebreid zorgteam. Dagelijks wordt er in onze klassen hard gewerkt om kinderen in hun leren te houden, hen te verwonderen, hen te laten nadenken, hen te begeleiden in het ontdekken, zich te leren inzetten, te leren samenwerken.

Soms lopen de dingen niet vanzelfsprekend. Dan moet er aan gesleuteld worden of wat langer bij stilgestaan worden. We vinden het heel belangrijk om samen met het kind en de ouders op weg te gaan binnen wat tot onze mogelijkheden ligt, ook om wat goed is en kansen biedt te kunnen benadrukken.
HGW (= handelingsgericht werken) & het zorgcontinuüm zijn daarbij de grote referentiekaders.

Als we merken dat onze zorg ontoereikend kan zijn, zullen we daar ook eerlijk over in gesprek gaan. Tenzij een ouder dit niet wenst, ondernemen we actief stappen om waar nodig met schoolexterne ondersteuners samen te werken. CLB Connect is onze begeleidende partner.

Ellen Duyck

Kaatje

onze extra kracht - lerarenplatform

Isabelle